Nieuws

Visie groen/blauwe structuur

Diverse partijen spraken in het gemeentehuis van Amersfoort over de ‘Visie Groen/blauwe Structuur’. Ook de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ was uitgenodigd en sprak mee over deze Visie. De stichting vindt dat het vrijhouden en zo mogelijk versterken van de ecologische verbinding bij Amersfoort een uitgangspunt moet zijn voor natuurontwikkeling. Daarom wijst de stichting woningbouwplannen in dit gebied beslist af. Ook wil de gemeente Amersfoort in het zuiden van de Eemvallei -ten noorden van de Amersfoortse brug over de Eem- een groot recreatiegebied verwezenlijken. Bovendien blijken er zelfs plannen te zijn om het weilandengebied langs de Bunschoterstraat (Hoogland/ Amersfoort) op te doeken en in plaats daarvan golfterreinen en sportvelden aan te leggen. De stichting wijst dergelijke ontwikkelingen beslist af.