Nieuws

Oude molen uit Eemnes staat nu in Zeeland

Een Zeeuwse bezoeker van onze site is zoek naar informatie over de oorsprong van de korenmolen die op de foto staat afgebeeld. De molen staat nu in het Ovezande (Zeeland). De uit 1791 daterende poldermolen stond tot 1884 in de Eemnes maar werd verkocht aan de Arjean Rijk die de molen naar die plaats overbracht om er koren mee te malen. Eemnes heeft de molen gebruikt om haar polders mee droog te malen. De molen raakt nu wat in verval en in Zeeland wil men hem graag voor te toekomst bewaren en daarom renoveren. Ovezande zou het erg op prijs stellen om wat meer van de geschiedenis van de molen af te weten. Als u iets weet, kunt u dat ons mailen.

Op de foto ziet u de molen zoals hij nu in Zeeland staat. De gerestaureerde oude molen-fundamenten schijnen nog in Eemnes aanwezig te zijn.