Nieuws

Natuur in voormalige camping Bestevaer wordt bedreigd

Het mooie, voormalige campingterrein Bestevaer in Baarn wordt bedreigd. Het terrein is sinds 1974 geen camping meer maar een prachtig natuurterrein. Dit gebied zal de komende tijd onder zware druk komen te staan omdat het Baarnse college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om er voor de oudere jeugd o.a. geasfalteerde speelvelden voor basket- en voetbal incl. attributen aan te leggen. In dit gebied waar Baarnaars volop van genieten, leeft zelfs de bedreigde Rugstreeppad maar ook andere amfibieën en vogels.

Daarom is het prima dat de jeugd er speelt en sport zodat zij dichtbij huis binding met de natuur krijgen, maar het bestuur van de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ is fel tegenstander van dergelijke grove ingrepen in deze fraaie omgeving. De gemeente zou zich eerder moeten concentreren op het aanbod van de speeltuinvereniging ‘Oosterkwartier’ om daar de jeugd speelruimte en speelvoorzieningen te geven.