Nieuws

Eemlandhoeve in beeld

Boeren en burgers hebben elkaar ontmoet in de boerderij ‘Eemlandhoeve’ aan de Bisschopsweg in Bunschoten. Nicolette van Wilgenburg presenteerde die avond een prachtige diaserie over het polderlandschap. In de pauze was het de moeite waard langs de stands te lopen die over rietdekken, kaasmaken, kaarsenmaken en natuurlijk over verse melk gingen. Daarna vertelde een zeer enthousiaste Soester boer over zijn betrokkenheid bij het instandhouden van het landschap en over de prachtige polderflora op zijn land, waaronder zelfs zeldzame koekoeksbloemen.

Gijs Hilhorst kwam daarna aan het woord en hij wist op boeiende wijze de cultuurhistorie van de Eemvallei in beeld te brengen. Aan het eind van de avond kon iedereen nog een idee indienen vallend onder het thema ‘Wat maakt dit gebied nou leuker’. Het winnende idee was een vaste huifkarroute in de Eemvallei en Arkemheen. Met zo’n tochtje kunnen de burgers op een ontspannen manier in aanraking komen met het platteland.