Nieuws

Stichting succesvol: “Geen communicatiemast aan rand Eemvallei”

In Baarn behaalde de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ een groot succes. De gemeente gaf toestemming om een zeer hoge communicatiemast van 53 m. te plaatsen. Eerst vlakbij de woonboten langs de Eem en later op het sportpark Ter Eem, aan de rand van de Eemvallei. De stichting maakte daar officieel bezwaar tegen omdat zij van mening is dat de horizon van de Eemvallei niet mag worden aangetast. De stichting droeg alternatieve locaties aan.

Dat had succes want de oude communicatiemast van het hoofdbureau van politie Eemland-noord in Baarn gaat nu verdwijnen en daarvoor in de plaats wordt binnenkort de nieuwe C2000-communicatiemast neergezet. Dit communicatienetwerk zal gebruikt gaan worden voor politie, brandweer, ambulancediensten en Koninklijke Marechaussee.