Nieuws

Nieuwjaarswens

Het bestuur van stichting ‘Behoud de Eemvallei’ wenst iedereen een heel gelukkig en gezond 2005 toe.

Het afgelopen jaar was er een om niet te vergeten. Een van de belangrijkste zaken was de bedreiging van de Eemvallei waarin de provincie Utrecht twaalf, bijna 200 meter hoge, windturbines wilde laten plaatsen. Echter die windturbines zouden volgens de stichting de landschappelijke Eemvallei zeer ernstig beschadigen. Tevens zouden duizenden beschermde vogels door de windturbinewieken worden gedood. Gelukkig ging na heel veel inzet en officiële protesten van de stichting dit provinciale plan niet door. Het bestuur bedankt daarom al haar donateurs maar ook de duizenden anderen die na oproepen van de stichting bij de provincie Utrecht bezwaar maakten tegen de komst van de windturbines.

De stichting heeft voor 2005 als goede voornemen om zich weer voor 100% in te zetten voor het behoud van de Eemvallei.