Nieuws

Agrotoerisme in opkomst

Doordat de prachtige aaneengesloten polders Arkemheen en Eemland (Eemvallei) door het Rijk zijn aangewezen als Nationaal Landschap zullen de waarden van dit gebied voor de toekomst bewaard blijven. Daarmee zijn tevens grote kansen ontstaan voor kleinschalig agrotoerisme.

Reeds 11 ondernemende boeren, lid van de Agrarische natuurvereniging Ark&Eemlandschap lopen op de ontwikkelingen vooruit. Zij bieden in hun brochure ‘AdembenEEMend EEMland, ontdek het platteland’ een rijke keuze van hun agrarische producten aan, zoals versgestoken streekasperges, boerenijs, boerenzuivel en boerenkaas, biologisch dynamische vleespakketten maar ook boerenterras, boerengolf, poldersport, boerenspelen, klompenpaden, fiets- en roeibootverhuur, excursies, rondleiding over het boerenbedrijf, kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, vergaderaccomodaties, plattelandsarrangementen, diverse workshops en educatie over het platteland.

Andere agrariërs lopen zich al warm om aan deze plattelandsproducten nieuwe zaken toe te voegen. De komende jaren zal er steeds meer te beleven zijn op het platteland van Arkemheen en Eemland. Passagiers van de over de Eem varende fietsboot ontvangen in 2006 drie kortingsbonnen om ‘nieuwe groene producten’ te kunnen proeven. U kunt ‘AdembenEEMend EEMland’ hier downloaden (rechtermuisknop en kies ‘bewaar als…’).