Nieuws

Met Nesserpad over boerenland en dijken

Heeft u zin in een prachtige wandeling in de Eemvallei? Dan biedt het ‘Nesserpad’ door het buitengebied van Eemnes u daartoe de gelegenheid. De 10 km lange nieuwe wandelroute –een zogeheten Klompenpad- loopt over boerenland en dijken langs de Eem. Tijdens de wandeling zouden uw gedachten wel eens kunnen terugdwalen naar de 12e eeuw toen Eemnesser boeren hier het veenmoeras ontgonnen, dijken aanlegden en sloten groeven om het water af te voeren. Na deze zware klus verhuisden ze van de ‘Nes’, een hoger gelegen landtong bij de Eem, naar het gebied waar in 1340 de Wakkerendijk werd aangelegd.

Het startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats van de Oude Haven (kruising Wakkerendijk/ Eemnesser Vaartweg) in Eemnes. Met buslijn 73 en 108 kunt u er ook komen/ uitstappen bij halte Raadhuislaan. Bij het startpunt staat een informatiebord.

Klik hier voor de wandelroute-kaart