Nieuws

Klompenpad Netelenburchpad langs de Eem

Wandelen door boerenland wordt steeds populairder. Er zijn inmiddels al drie klompenpaden in Eemland; in Soest, Eemnes en Bunschoten. Het initiatief is nu genomen om ook op Baarns grondgebied meer mogelijkheden voor onverhard wandelen te realiseren. Het klompenpad met de fraaie naam Netelenburchpad zal voor een deel langs het riviertje de Eem lopen en het Zuidereind kruisen. Dit soort paden is de beleving van de polder ten top; de wandelaars delen de wei met de koeien.

Het ‘Landschapsfonds Eem en Vallei’ betaalt de boeren een vergoeding voor openstelling van de stukken klompenpad die door hun land lopen. Als de financiering rond is zou het Netelenburchpad al in de zomer van 2007 geopend kunnen worden. Op dit kaartje staat de gewenste route van het Netelenburchpad in geel aangegeven. De blauwe lijn is de route van het Utrechtpad. De rode route zal eind januari 2007 worden geopend.