Nieuws

Het bestuur van stichting ‘Behoud de Eemvallei’ wenst u een gelukkig 2007 toe

Het bestuur van de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ was ook dit jaar weer druk bezig om de Eemvallei te beschermen. Zo was zij o.a. vertegenwoordigd in een commissie ter verbetering van de dijken van de Eem en de Randmeren. Maar zij onderhandelde ook mee hoe het nieuwe Nationale Landschap Arkemheen-Eemland (Eemvallei) het beste kan worden ingevuld zodat het voor de boeren, burgers en overheden een groot succes wordt.

De stichting zal het komend jaar zich keihard gaan inzetten tegen het deelbeleid van de gemeente Soest omdat zij een rondweg door de Eemvallei wil om het autoverkeer sneller naar de Rijksweg A1 af te wikkelen. De stichting is daar faliekant op tegen omdat de weg het natuurleven in de Eemvallei ernstig zal doorsnijden en verstoren. De verkeersweg is zodanig gepland dat deze tevens over het Baarnse deel van de Eemvallei zal lopen waar de afgelopen jaren de ijsvogels zijn teruggekeerd. De stichting zal niet akkoord gaan met dit Soester project en als Soest dit niet naar de prullenbak verwijst, zal de stichting dit project tot aan het hoogste rechtscollege aanvechten. Ook in Soest strijdt de Vereniging Vrij Polderland mee tegen dit plan.

Het bestuur van de stichting wenst u een gelukkig en gezond 2007 en een ongeschonden Eemvallei toe en wij hopen dat wij in 2007 weer op u mogen rekenen.