Nieuws

Innovatiegroep ‘Blauwe Diensten’ met de voeten in de klei

Het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland is volop in beweging en ontwikkeling. Diverse innovatiegroepen zijn al enige maanden geleden gevormd en druk bezig, waaronder een groep ‘Blauwe Diensten’, waarbij het gaat over wat mogelijk is in relatie met water. Deze groep denkt mee om een vitaal en leefbaar Nationaal Landschap mogelijk te maken.

Om niet alleen plannen te bedenken maar ook met de voeten in de klei te staan, trok zij het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland in. Bezocht werden een milieuvriendelijke slootoever, het kanaaltje de Laak, het unieke slagenlandschap bestaande uit smalle naast elkaar liggende weilanden en de in aanbouw zijnde palendijk bij de ‘Oude Pol’ aan de Westdijk in Bunschoten. De groep moest zich daar nu nog door de vette zeeklei worstelen maar binnenkort kan het publiek de palendijk gewoon vanaf een houten steiger bewonderen. Een door de paalworm verdwenen stuk Eemvallei-geschiedenis is daarmee weer tot leven gekomen.

Op de foto, genomen op de steiger bij deze palendijk, staat het grootste deel van de Blauwe Diensten-groep bestaande uit -van links naar rechts- Corry Kamphorst, Marjan Brouwer, Wim van de Geest, Peter Nagel, Kees Koolmees, Bert Krijger en Jef Landman.