Nieuws

Genieten aan boord van de Fietsboot

Het vaarseizoen van de Fietsboot is weer begonnen en duurt tot half oktober. Gecombineerd met een vaartocht kunt u fietsend of wandelend de Eemvallei in want er zijn diverse op- en afstapplaatsen. Natuurlijk kunt u ook alleen maar varend meegaan om het landschap dat recent tot Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland is uitgeroepen te bewonderen.

Aan boord kunt u, op een gedeeltelijk overdekt zonnedek, van een schitterend uitzicht over de rivier de Eem, de Eemvallei en de Randmeren (deel voormalige Zuiderzee) genieten. In de verte vormen de hoger gelegen Utrechtse Heuvelrug en Flevoland de visuele grenzen van de Eemvallei. Tijdens de vaartocht vertelt een bemanningslid u allerlei wetenswaardigheden.

fietsboot

Buiten het normale vaarschema om (www.eemlijn.nl) vaart de Fietsboot tevens op di/do/zo naar Huizen, op wo/za naar Spakenburg en van 15 juni t/m 15 september bovendien op ma/vr naar Spakenburg.

Dit vaarseizoen heeft de Fietsboot voor u een voordelige aanbieding: als u aan boord het pas verschenen boek ‘De Eem Verborgen Rivier’ en een enkele reis Amersfoort-Huizen of Spakenburg-Amersfoort aanschaft, krijgt u 7 € korting en betaalt u in totaal maar € 25 .

De stichting ‘Behoud de Eemvallei’ spreekt haar waardering uit over de stichting Eemlijn omdat zij met haar enthousiaste vrijwilligers deze toeristische lijndienst voor het zesde jaar mogelijk maakt.