Nieuws

Open dag Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland

Op zaterdag 23 juni 2007 is het weer zover. Komt u ook naar de Dag van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland? Als u komt raakt u zeker geboeid door dit landschap. Stelt u zich dan eens voor, 250.000 jaar geleden, tijdens de voorlaatste IJstijd, schoof een zeer hoge landijskap vanuit Scandinavië door dit gebied en vormde de Eemvallei dat later dichtgroeide met waterplanten. Ook de Utrechtse Heuvelrug is door deze landijskap ontstaan.

Iedereen kan deze dag genieten van activiteiten in het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland (Eemvallei). Voor een uitgebreid activiteitenprogramma kunt u doorklikken naar www.arkemheen-eemland.nl

Ook de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ is er die dag. Met een kraampje staan we bij het pontje in Eemdijk. Kom gerust bij ons langs, gewoon voor een praatje, voor informatie, voor gratis groene limonade en een gratis groene balpen. Als u bij de kraam donateur wordt en dat kan voor elk bedrag, maakt u kans om een schilderij van het landschap te winnen dat op dat moment ter plekke wordt geschilderd.