Nieuws

Ga mee op excursie met vier brillen op

Zaterdag 13 oktober 2007 stonden IVN Eemland, de Historische Kring Eemnes en de en de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ in de stal van de Soester boerderij De Grascamp te trappelen van ongeduld om deel te nemen aan de nieuwe excursie van landschapslezen. Bioloog Kees de Heer van de projectgroep ‘Leesbaar Landschap Eemland’ en boer Adriaan van Roomen lieten ons zien dat je in je eigen landschap meer kunt zien dan je denkt; je kunt ‘het landschap echt lezen’ maar je moet wel weten hoe en dat konden we even later, na de koffie met cake, in het landschap meemaken.

De plannen zijn gesmeed, het gaat er nu van komen. Gestart zal worden op enige boerderijen waarbij boer en landschapsgids met belangstellende burgers het boerenland intrekken nadat de trotse boer eerst alles in en om zijn boerderij heeft laten zien. Op een speelse manier, met in de hand een geplastificeerde omgevingskaart van de boerderij, zal met ‘vier brillen’ naar het landschap worden gekeken.

Op de foto ziet u de hand van de boer met daarin een opgeraapt stuk veen, maar wat voor speciaal soort veen dat is, hoort u pas als u de meegaat met de excursies. U kunt al mee op zaterdag 17 november 2007. Geef u snel op via www.arkemheen-eemland.nl

Foto: Peter van der Wijst