Nieuws

Klompenpad ‘Netelenburchpad’ aanwinst voor Eemvallei

Het klompenpad ‘Netelenburchpad’ is woensdag 20 februari officieel door de Baarnse wethouder J. de Wilde in aanwezigheid van veel publiek geopend. De 5 ½ km lange wandelroute gaat over boerenerf, door polderland en over de prachtige dijk langs de rivier de Eem waar u ook een paddenpoel en een prachtige moerassige omgeving kunt zien. Voor een deel gaat de route over verharde wegen.

Het wandelpad is er gekomen dankzij het Landschapsfonds dat de boeren voor de openstelling van hun grond een vergoeding betaalt waaraan ook de provincie Utrecht, de gemeenten Amersfoort en Baarn en diverse sponsors zoals o.a. Akzo Nobel, ANWB, Ark en Eemlandschap en Eemfors hebben meebetaald.

U mag gratis van het klompenpad gebruik maken. U kunt starten waar u wilt maar een aanrader is vanaf de locatie ter hoogte van Zuidereind 35 in Baarn. Klik voor folder: ‘Netelenburchpad