Nieuws

Nieuwe fietsbrug over de Eem

Prachtig past de ‘Malebrug’, de nieuwe fietsbrug over de Eem in het omliggende landschap. Ongetwijfeld zal ze door veel fietsers en voetgangers gebruikt gaan worden. Dit in tegenstelling tot de aan de Hooglandse kant liggende bunkers die ooit deel uitmaakten van de Grebbelinie en die nog nooit zijn gebruikt. Direct naast de brug ligt zo’n kolossale betonnen bunker.

Camera’s houden de 60 meter lange brug in de gaten en op afstand wordt deze voor het vaarverkeer door een brugwachter in Weesp bediend. Om vanaf Soest bij de fietsbrug te komen, dient u op de A.P. Hilhorstweg bij het bordje ‘Fietsboot’, de Verlengde Hooiweg op te rijden zodat u bij de Eem komt.

Daar slaat u rechts af, volgt het nieuwe fietspad over de dijk langs de Eem waarna u bij de fietsbrug uitkomt. Vanaf de Hooglandse kant dient u vanaf de Coelhorsterweg, het nieuwe fietspad naar de fietsbrug in te rijden. Aan goede verwijzingsborden naar de brug ontbreekt het helaas nog.

Met de komst van deze brug is de dynamische Eemvallei voor vooral recreanten beter toegankelijk geworden.