Nieuws

Tot 2030 geen woningbouw in natuurgebied de Eemerwaard

De NV Utrecht waarin ook de gemeente Baarn is vertegenwoordigd, heeft besloten dat er in de periode van 2015 tot 2030 geen uitbreidingslocatie voor woningbouw in Baarn zal komen. Dit blijkt uit een door NV Utrecht opgestelde ‘Ontwikkelingsvisie Noordvleugel Utrecht’.

De stichting Behoud de Eemvallei die altijd in de bres sprong voor dit gebied, is opgetogen over deze beslissing maar zal de gemeente toch verzoeken om zeer zuinig met het gespaarde Eemerwaard-natuurgebied om te gaan omdat verloedering van het gebied op de loer ligt.

eemerwaard

Door de Provincie Utrecht was al eerder besloten dat er tot 2015 in het Eemerwaard-natuurgebied niet gebouwd zou worden.

De stichting Behoud de Eemvallei blijft alert om het gebied van de Eemvallei te beschermen en te behouden.