Nieuws

Succesvolle ‘Stad zoekt boer’ werkconferentie

De burgemeester van Amersfoort, mevrouw A. Van Vliet-Kuiper, opende woensdag 1 oktober de werkconferentie ‘Stad zoekt boer’ die door het Nationale Landschap Arkemheem-Eemland, de gemeenten Amersfoort en Leusden was georganiseerd. Honderden belangstellenden stroomden, bijna letterlijk door de hevige regenbuien, de grote conferentietent binnen die in een weiland van kaasboerderij de Kopermolen in Leusden stond opgesteld.

De dagthema’s waren zorg, voedsel, recreatie/landschapsbeleving en energie.

Gedeputeerde Bart Krol van de provincie Utrecht stak zijn voorliefde voor het buitengebied niet onder stoelen of banken en was van mening dat het buitengebied in stand moet blijven voor de agrarische sector maar ook voor de burgers om van de rustgevende en mooie natuur te kunnen genieten.”

De bedoeling van de werkconferentie was om de stad in contact te brengen met het platteland zodat o.a. boeren, bedrijven, verenigingen, stichtingen en overheden elkaar kunnen vinden en afspraken kunnen maken over nieuw bedachte projecten en initiatieven. Het bleek een succesvolle dag want het resulteerde in rond de veertig contacten die door een notaris werden vastgelegd en die moeten leiden tot concrete samenwerking en realisering van voor het buitengebied positieve projecten.

De stichting Behoud de Eemvallei sloot twee contracten af waarvan er een met het Nationale Landschap om mee te werken aan de tot standkoming van een unieke website over de historie van het buitengebied Arkemheen-Eemland (Eemvallei). De stichting heeft jarenlang historische gebiedsinformatie verzameld en zal deze uitwisselen waardoor straks iedereen op een unieke en prettige manier met het gebied kan kennismaken.

Zie ook www.arkemheen-eemland.nl