Nieuws

Plan van minister Eurlings voor nieuwe Rijksweg door Eemvallei moet direct van tafel !!!

Doe mee aan de petitie.

Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat, mag zijn zin niet krijgen om een nieuwe Rijksweg (variant B / zie kaartje) dwars door het Amersfoortse en Soester deel van de Eemvallei aan te leggen. Sinds 2007 behoort de Eemvallei tot het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland en zo’n rustig gebied met unieke flora en fauna mag niet worden opgeofferd aan een nieuwe snelweg.

Kennelijk is de visie van het Kabinet op de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland nog niet goed tot minister Eurlings doorgedrongen. In die visie is vastgelegd dat de unieke landschappelijke kwaliteiten van dit gebied, namelijk extreme openheid, slagenverkaveling en het veenweide karakter, beschermd en zonodig zelfs versterkt dienen te worden. Met dit vreselijke snelwegplan zullen deze unieke gebiedskwaliteiten verloren gaan.

De stichting Behoud de Eemvallei ‘slijpt haar messen’ en maakt zich op voor de grootste actie in haar bijna 9 jarig bestaan omdat dit plan van tafel moet.