Nieuws

Zeldzame waarneming van Gladde slang in Eemerwaard

Baarnaar Piet Boom liet vanochtend op het pad van het dijkje langs de Eemerwaard zijn hond uit. Plotseling stak een ongeveer 85cm lange Gladde Slang kronkelend het pad over naar de slootkantbegroeiing van de Zure Maat in, het slootje langs het dijkje.

Het is een unieke waarneming want deze slangensoort wordt vanwege zijn schutkleur zelden opgemerkt en uit de Verspreidingskaart Reptielen van het Waterschap Vallei & Eem bleek dat deze slang nog nooit in de Eemvallei is gesignaleerd.

De ongevaarlijke slang behoort tot de bedreigde diersoorten. Het Waterschap Vallei & Eem heeft een paar jaar geleden diervriendelijke schuine oevers aan de Zure Maat aangebracht. Een ideale rustige omgeving voor deze slangensoort om zich eens lekker door de zon te laten opwarmen.