Nieuws

Wordt landschap, flora en fauna in Hoogland-West dinsdag door stemming van Amersfoortse gemeenteraad de nek om gedraaid?

De gemeenteraad blijkt zwaar verdeeld over de aanleg van een onnatuurlijke golfbaan in Hoogland-West. De Amersfoortse D66-wethouder Mirjam Barendregt probeert met halve waarheden over het ontwerpbestemmingsplan Golfbaan Hoogland-West, de gemeenteraad over de streep te trekken.

Terwijl de Regering 40% op natuur gaat bezuinigen, doet Amersfoort daar nog een schep bovenop door het agrarische landschap van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland met unieke flora en fauna te vernietigen. O.a. reeën komen daarin dan niet meer voor. Zie de op 23 november 2010 genomen foto van pootafdrukken van een ree in het betreffende gebied.

De gemeenteraad gaat dinsdag 14 december om 21.30 uur in raadzaal 1.02 van het Amersfoortse gemeentehuis voor of tegen dit bestemmingsplan stemmen. Als u tegen de golfbaan bent, zorg er dan voor dat u bij deze stemming aanwezig bent. Het is erop of eronder.

De GroenLinks– en D66-wethouders bleken kort na de verkiezingen van 10 maart 2010 al geen rekening meer te houden met hun kiezersbelofte om geen golfbaan in Hoogland-West te willen en dat terwijl GroenLinks altijd tegen de komst van een golfbaan heeft gestemd. Hopelijk kunnen hun raadsleden tijdens de stemming zelf denken en beslissen en lopen zij niet blindelings achter hun wethouders aan.

De superrijke grondeigenaar Smink kan garen spinnen of liever gezegd onnoemelijk veel geld binnenslepen als zijn agrarische grond golfbaangrond wordt. Hij gaat het dan verhuren aan exploitant B. Schoenmaker die de golfbaan in Hoogland-West wil aanleggen. De grondwaarde van de golfbaanlocatie is dan in één klap vele malen meer waard geworden.