Nieuws

Doe mee met Hart voor Natuur in Hoogland-West

De Regering wil op maatregelen voor natuur bijna 40% gaan bezuinigen. Dat leidt er o.a. toe dat planten- en diersoorten gaan verdwijnen en terreinen veel minder toegankelijk worden voor bezoekers. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Van 12 t/m 19 februari kunt u uw groene hart laten spreken door mee te doen met een ludieke actie tegen deze bezuinigingen.

De Flora en Fauna groep Hoogland-West doet mee met de actie Hart voor Natuur. Zij doet dit door de actie: De boom die de meeste stemmen haalt zal worden gehuldigd met een “Boomkroon”. Dus welke boom in Hoogland-West heeft de grootste X-factor. Is het de oude eik van meer dan 200 jaar, twee verliefde bomen of de wilg waar je doorheen kunt lopen of een andere boom?

Foto: Dick Reef

Je kunt bij Café het Hoekje aan de Coelhorsterweg 22 in Hoogland-West, een stemkaart halen waar de 16 genomineerde bomen van Hoogland- West op staan. Op de stemkaart staat de routekaart, een korte uitleg over iedere boom (met een letteraanduiding op de kaart) en waarom de boom is genomineerd. De bomen zijn herkenbaar aan een gekleurd lint.

De route is in ongeveer één uur te lopen, fietsen kan ook! Stemkaarten kunnen worden ingeleverd in een herkenbare melkbus bij of achter Café ’t Hoekje t/m zaterdag 19 februari.

Op zondag 13 februari om 12.00 uur zal er vanaf café ’t Hoekje een georganiseerde route langs het Landschapspad Hoogland-West worden gevolgd. De genomineerde bomen staan langs deze route. Iedereen is welkom!