Nieuws

Jong grut in de Eemvallei

Het jonge vogelleven sprankelt weer in de Eemvallei. Vele jonge weidevogels zoals grutto’s, kieviten en tureluurs zijn hier weer uit het ei gekropen. Het gebied is zeer aantrekkelijk voor deze vogelsoorten.

Ondanks de voor weidevogels moeilijke tijd, komt er toch een nieuwe generatie aan. Op de ene foto ziet u jonge kieviten onder begeleiding van één van hun ouders ten noorden van Noordzelderseweg in Amersfoort. Op de andere foto kijkt een jonge kievit vol vertrouwen de wereld in. De locatie waar de foto’s zijn genomen ligt zo’n 700m ten zuiden van de A1, ter hoogte van het Shell-benzinestation.

Maar ondanks het redelijk rijke vogelleven in de Eemvallei, zijn er ook signalen waarmee dringend rekening moet worden gehouden. Vogelbescherming Nederland is verontrust vanwege de teruggang van weidevogels. Klik hier voor dit alarmerende nieuws.

Foto’s: Jaap Vos