Nieuws

Nieuwe IVN-natuurgidsen

Onlangs slaagden 24 cursisten voor het fel begeerde diploma IVN-Natuurgids. Bijna 2 jaar waren zij daarvoor aan de studie geweest, om hun kennis van natuur, milieu en educatie te vergroten.


Foto: Peter van der Wijst

De opleiding tot IVN-Natuurgids voorziet in een grote behoefte. De IVN-afdelingen Eemland en De Bilt e.o. verzorgden deze. Van de 24 cursisten wonen er 16 (foto) in Eemnes, Baarn en Soest. Deze zestien zullen de afdeling IVN-Eemland gaan versterken waarover het bestuur van de stichting Behoud de Eemvallei zeer tevreden is. Dit omdat daardoor de Eemvallei nog meer onder de aandacht van het brede publiek zal komen. De stichting feliciteert dan ook alle geslaagden van harte en wenst hen veel succes toe met hun vrijwilligerswerk als natuurgids.

Natuurwandelingen
Deze afdeling organiseert jaarrond natuuractiviteiten in Eemnes, Baarn en Soest. Natuurgidsen spelen daarin een belangrijke rol in. Met groepen trekken ze erop uit, de natuur in om zo onze omgeving te ontdekken, vogels te spotten, paddenstoelen of diersporen te zoeken. Maar ze vertellen u ook over flora en fauna en de oorsprong van o.a. de Eemvallei.

IVN actief voor iedereen
Voor alle leeftijden, van jong tot oud is IVN-Eemland actief. De jeugd bijvoorbeeld kent IVN van sloot- en herfstlessen op de basisscholen of van fietstochten door de polder.