Nieuws

Zitbank aan de Eem compleet uitgebrand

Tweede Paasdag brandde ’s nachts een gemeentelijke zitbank aan de Eem in Baarn tot de grond toe af. Het is al de zoveelste groene zitbank van kunststof langs de Eemerwaard aan de Eemzijde die aan de vlammen ten prooi valt. De bank stond op de hoek van de Eem met de Praamgracht en werd veel gebruikt. Vanaf die plaats konden wandelaars, fietsers en hondenbezitters van een prachtig uitzicht over de Eem en omgeving genieten.

Rond 04.00 uur ging de politie op onderzoek uit omdat er ‘iets’ langs de Eem brandde. De foto’s zeggen genoeg. Op één van de twee foto’s zijn de attributen te zien waarmee de brand is gesticht. Als iemand daarover iets kan zeggen, dan gaarne bellen met politie Baarn/Eemland-Noord, tel. 0900-8844.

Beter zou zijn als de gemeente Baarn kiest voor herplaatsing van metalen zitbanken die hufterproof zijn.