Nieuws

Vogelboulevard ‘De Slaag’

Op de Krachtwijkerweg in het Amersfoortse deel van de Eemvallei is een vogelboulevard aangelegd. De oude klinkerbestrating is verdwenen. De nu aangebrachte betonnen verharding is wel iets minder fraai dan de oude weg.

Maar bij gebruik van deze nieuwe geluidsarme weg zal de fauna amper worden verstoord. Helaas is de vogelboulevard nog niet geopend maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten.


Foto: Jaap Vos

Straks zullen fietsers en wandelaars die van de Vogelboulevard gebruik gaan maken, worden geinformeerd over de diversiteit van het aangrenzende vogelreservaat ‘De Slaag’ van Natuurmonumenten. Dat gebeurt dan met twee informatie- en observatiepunten die uitzicht bieden op het plasdrasse vogelgebied waarin weidevogels zoals o.a. grutto, kievit maar ook andere vogels zoals bijv. bergeenden zijn te zien. U kunt hier volop van de natuur genieten.