Nieuws

Gevaarlijke bagger uit baggerdepot Baarn wordt afgevoerd

Na een strijd van ruim drieënhalf jaar gaat de afvoer van de zwaar verontreinigde bagger uit het baggerdepot aan de Achter Eemlandsweg in Baarn uiteindelijk toch beginnen. De Stichting Behoud de Eemvallei die het proces bij de Raad van State daarover won omdat de zwaar verontreinigde bagger daar niet mocht worden gedumpt, is zeer tevreden.

Dinsdag (15 november 2016) waren er opeens 4 graafwerktuigen bezig op het baggerdepot en dat bleek een signaal te zijn dat de baggerafvoer op komst was. De afvoer van de gevaarlijke bagger zal volgens Regionale Uitvoeringsdienst (milieutaken) van de provincie Utrecht naar verwachting vanaf woensdag 16 november starten. De bagger zal worden afgevoerd naar Hattemerbroek en Zeewolde. Het zal een armada van 100 vrachtauto’s worden die zes dagen per week van 05.00 uur tot 22.00 uur dagelijks 3000 kubieke meter ingedroogde bagger zullen gaan afvoeren. De klus zal nog weken duren. Zondags zal er niet worden gewerkt.