Nieuws

Amersfoort blaast inspraak tegen plan windturbines compleet op

Toen de Stichting Behoud de Eemvallei, mede namens de Stichtingen Mooi Baarn en Eemsnoer, de Vereniging Vrienden van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland samen met andere partijen op dinsdag 5 september in het Amersfoortse gemeentehuis wilde inspreken tegen de komst van 175m hoge windturbines op de Isselt, werd het inspreken door de voorzitter niet toegestaan. Zij deed alleen een kort interview en dat was het dan.

Sinds begin dit jaar zijn de inspraakregels veranderd waarbij echt inspreken niet meer mogelijk is. Zelfs op de website van de gemeente Amersfoort was daarover niets te vinden. Wij vinden dat niet alleen zeer ongewenst maar vooral ondemocratisch.

Daardoor is de gemeenteraad niet meer goed geïnformeerd en zal dan officiële beslissingen nemen die volkomen verkeerd uitpakken zoals de plaatsing van die torenhoge windturbines op de grens van Amersfoort/Soest.Zij zullen het zeer open Eemlandse landschap onaanvaardbaar aantasten.

Bezwaarschrift