Nieuws

Plan voor vreselijke reclamemast langs A1 in Baarn weggestemd door gemeenteraad

Tijdens de Baarnse gemeenteraadsvergadering op woensdag 4 juli besliste de gemeenteraad dat de 28m hoge reclamemast niet doorgaat. De stemming leverde 9 tegenstanders en 9 voorstanders op. Daardoor staakten de stemmen en door dit besluit gaat de reclamemast met twee 108m2 led-schermen niet door. Elke 6 seconden zou een nieuwe reclameboodschap het unieke landschap van Eemland (Eemland) met als kenmerk ‘extreme openheid’, in worden geslingerd. Maar ook de verkeersaspecten waren niet te verteren, het zou enorm gevaarlijk worden door de supergrote afleidende reclames.

Tijdens de stemming bleek dat raadslid Roy Bruins van ChristenUnie-SGP zijn stem had aangepast. Eerder in mei stemde hij nog voor maar nu tegen de reclamemast. Die stemming in mei eindigde toen ook in een 9-9 maar omdat dit de eerste keer was, moest een maand later weer worden gestemd en dat was woensdag 4 juli.

Een zeer moedig besluit dat Roy Bruins weloverwogen naar aanleiding van de feiten die de Stichting Behoud de Eemvallei had aangedragen nam maar ook door duidelijke signalen vanuit zijn eigen achterban. Ook was D66 raadslid Amy Hogenbirk-de Jong die ondanks dat zij zich ziek voelde, verschenen om te stemmen. Ook zij stemde tegen de reclamemast. Als zij er niet was geweest was de stemming 9 voor en 8 tegen geweest. Ook aan haar en D66 Baarn is de Stichting Behoud de Eemvallei heel veel dank verschuldigd.