Nieuws

Pure natuurwinst, digitale reclamemast gaat nu echt niet door

De Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) is dik tevreden over de beslissing van de meerderheid van de Baarnse gemeenteraad. Zij stemde woensdag 25 september tegen de afgifte van een zogeheten ‘verklaring van geen bedenkingen’ die de plaatsing van een reclamemast bij de A1 mogelijk had kunnen maken.

Alle lof aan het CDA, ChristenUnie-SGP, GroenLinks, BOP en D66 die bij stemming de beslissende doorslag gaven met een duidelijk NEE tegen de reclamemast. Een glorieuze SBDE-overwinning die begin 2018 met een juridische strijd tegen de horizonvervuiler begon want 2 supergrote reclameschermen van in totaal 220 m2 horen niet thuis bij een aangrenzend open landschap. De natuurwaarde van het Eemvallei-landschap is gespaard gebleven van een dominante aantasting.