Nieuws

Meerderheid Baarnse gemeenteraad tegen parkeren auto´s bezoekers paleis Soestdijk op weiland Praamgracht

De Baarnse gemeenteraad vergaderde woensdagavond 8 juli in Groot-Kievitsdal over het Voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk. Allerlei onderwerpen passeerden de revue.

De Stichting Behoud de Eemvallei was verheugd toen bleek dat een raadsmeerderheid tegen het parkeren door paleisbezoekers op het landelijk en natuurlijke weiland tussen Praamgracht en Koningslaan is. De Stichting was tegen dat parkeren vanwege de ernstige Natuuraantasting en had dat op 2 juli in haar inspraak voor de gemeenteraad geuit maar ook vermeld in haar 2500 flyers die in Baarn en Soest zijn verspreid. Het verspreiden was een gezamenlijke actie van de Stichting, Vereniging Vrij Polderland en de Parel van Baarn.

Mevr. Suzanne Oortman Gerlings (VVD) verklaarde met een motie te komen voor een alternatief om elders te parkeren en om daarover in gesprek te gaan met de MeyerBergman Erfgoed Groep, de eigenaar van paleis en landgoed Soestdijk.