Nieuws

MBEG straks genoeg geld waardoor bebouwing in Borrebos 100% onnodig is

Genoeg geld voor renovatie

De MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG) maakt straks €31mln extra winst over 10 appartementen-flats. Door projectontwikkelaar de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG) was eerder aangegeven een opbrengst te verwachten van €6.250,- per m2 uit de verkoop van appartementen van 10 flatgebouwen. Maar dat klopt niet. Het zal zelfs tot een opbrengst van €52mln leiden terwijl MBEG aan €21mln genoeg heeft om het paleis Soestdijk op te renoveren. Een verschil van €31mln.

Tientallen bezorgde personen hebben daarom een gezamenlijke brief naar de Gedeputeerde Statenleden mevr. Bruins Slot (o.a. Natuur, Landbouw, Bodem & Water) en dhr. Van Essen (o.a. Ruimtelijke Ontwikkeling, Omgevingsvisie) van de provincie Utrecht gestuurd. Klik op de Gezamenlijke brief mbt paleis soestdijk aan gedeputeerde staten provincie Utrecht 14juli2020

De Baarnse wethouder Erwin Jansma (foto) doet wat dramatisch over het achterstallige onderhoud aan het paleis. Maar er is straks voldoende geld, ook zonder die flatgebouwen in het Borrebos. Deze wethouder moet zich wel aan de harde cijfers houden, die laten een ander beeld zien dan wat hij oproept.