Nieuws

Vogelradar weken actief aan Anna Louwenweg in de Eemvallei

In een weiland langs de Anna Louwenweg, in het Eemnesser deel van de Eemvallei staat al zo’n 3 weken een vogelradar van fabrikant Robin Radar Systems (RRS) opgesteld (foto).

Deze vogelradar test daar op deze bijzonder geschikte locatie namens fabrikant RRS op het vlieggedrag van vogels en brengt deze in kaart. De radar kan daar namelijk ver weg kijken vanwege de openheid van de Eemvallei en krijgt daardoor een nog beter beeld hoeveel en welke vogelsoorten door de Eemvallei vliegen.

Camiel Heunks van bureau Waardenburg/ Ecologie & Landschap voert het testen uit. Hij verklaarde aan de Stichting Behoud de Eemvallei dat het gaat om wat je met de vogelradar ziet en wat niet, maar ook wat de omstandigheden zijn. Daardoor kan de vogelradar worden verbeterd. Binnen enige dagen wordt het testen beëindigd.