Nieuws

Geen nieuwe boerderij voor hobbyboer André van Dorresteijn. Soester gemeenteraad met een overduidelijk NEE

Duidelijker kan de uitslag na stemming van Soester gemeenteraad over het plan voor een nieuwe grote boerderij van André van Dorresteijn aan de Peter van den Breemerweg niet zijn.

Na jarenlang getouwtrek en discussies veegde de gemeenteraad donderdag 26 november 2020 uiteindelijk het plan voor de bouw van een nieuwe boerderij van tafel. Bij stemming bleken 16 tegen-stemmen en 12 voor-stemmen te zijn. Duidelijker kan het niet.

Op 19 november 2020 sprak de Vereniging Vrij Polderland (VVP) en de Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) gezamenlijk nog in bij de gemeenteraad van Soest. Voor die inspraak, klik op: inspraak 19.11.2020 standpunt VVP en SBDE over plan van dorresteijn.

De VVP en SBDE hebben zich ook de afgelopen jaren fel verzet tegen de komst van die nieuwe boerderij. De oplossing is dat hobbyboer André van Dorresteijn naar een leegstaande of leegkomende boerderij gaat maar hij werkt daar amper aan mee. Niets was goed voor hem, hij wilde alleen maar nieuwbouw. VVP en SBDE waren daar mede gezien de aantasting van het open landschappelijke gebied en strijdigheid met de geldende gemeentelijke en provinciale regelgeving zwaar op tegen. Het waanzinnige plan van de hobbyboer is nu voorgoed voorbij.

Foto: SBDE/ 27.11.2020