Nieuws

Ark & Eemlandschap bestaat 5 jaar

Wist u dat vereniging Ark & Eemlandschap al weer vijf jaar bestaat. Dat werd gezamenlijk door boeren en burgers gevierd. Met elkaar hebben zij en actieve weidevogelverenigingen in het Eemlandse (Eemvallei) en Arkemheen de afgelopen jaren hard aan een mooi en vitaal agrarisch landschap gewerkt en dat is heel goed gelukt aldus de op het feest aanwezige ex-minister dr. Pieter Winsemius. Maar zei hij “Het is niet nog niet genoeg. Er moeten nieuwe doelen worden gesteld en alle boeren zouden nog meer moeten samenwerken in dit landelijke gebied dat binnenkort de status van nationaal landschap Arkemheen-Eemland zal krijgen.”

Daarna was het de beurt aan Jan Huijgen, de voorzitter van de vereniging. Hij presenteerde het fraaie jubileumboek ‘Trots op ons Eemlandschap!’ gevolgd door een diaserie van het gebied met impressies van agrarisch natuurbeheer. Onder het genot van een hapje en een drankje werd daarna nog gezellig nagepraat terwijl twee accordeonisten alles muzikaal omlijsten.