Nieuws

Beroep digitale reclamemast langs A1 in Eemvallei ongegrond

Het snelwegreclamebedrijf ‘Interbest’ wilde een 28m hoge reclamemast (met 2 beeldschermen van 9x12m) langs de Rijksweg A1 aan de rand van de Eemvallei neerzetten. Maar dit bedrijf verloor de strijd met de Baarnse gemeenteraad omdat een meerderheid geen reclamemast wilde. ‘Interbest’ werd daarna overgenomen door ‘Ocean Outdoor Nederland BV’. De laatste had recent bij de Rechtbank Midden-Nederland een bezwaar ingediend tegen de weigering van de gemeenteraad om toestemming te geven voor die reclamemast om deze alsnog te plaatsen. De rechtbank heeft het bezwaar ongegrond verklaard. Klik hier voor de rechterlijke uitspraak.
               Reclamemast in strijd met goede ruimtelijke ordening
De gemeenteraad kreeg op alle punten gelijk, het plan voor de reclamemast was in strijd met een goede ruimtelijke ordening. De openheid van het Eemvallei-landschap is daarmee gespaard gebleven van de torenhoge zwaar ontsierende reclamemast. 
Het is een glorieuze 2e SBDE-overwinning in deze zaak die begin 2018 door SBDE al met een juridische strijd tegen de horizonvervuiler begon want 2 reclame-beeldschermen van elk 220 m2 horen niet thuis bij het aangrenzend open landschap van de Eemvallei.
Foto: reclamemast langs de A1 bij knooppunt ‘Hoevelaken’. De reclamemast die Interbest/ Ocean Outdoor Nederland BV’ in Baarn wilde was vele malen groter. 
Zie ook SBDE-art. 26.9.2019 : Pure natuurwinst, digitale reclamemast gaat nu echt niet door, klik hier