Nieuws

Gratis naar levendige tentoonstelling over vogelherkenning

In het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie wordt de tentoonstelling Identified Flying Objects gehouden. De tentoonstelling bestaat uit drie delen: een Technocentrum, Chill-out hoeken en het Proefstation waar het publiek kan deelnemen aan een vogelexamen. Een videoproductie laat vogels in hun natuurlijke omgeving zien en als bezoeker moet u de vogel in het filmpje benoemen.

Het gaat om allerlei vogelsoorten die u via interactieve missie leert herkennen want stelt u zich eens voor dat in de Eemvallei oog in oog komt te staan met ijsvogels -zie foto- die zelfs in de omgeving van Eembrugge broeden, het zou toch leuk zijn als u deze straks direct herkent. Het Technocentrum biedt gelegenheid om met computers informatie op te vragen en vogelspelletjes te spelen. Een aparte ervaring is ook om op relaxstoelen in de Chill-out hoeken naar vogelgeluiden te luisteren.

Talrijke voorwerpen uit de verzameling van het Natuurmuseum Nijmegen zijn er te zien zoals opgezette vogels, vogelschedels, nesten, foto’s en sporen als veren en braakballen.

Openingstijden
De tentoonstelling duurt t/m 20 februari 2005 en is te bezichtigen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00-17.00 uur. Op woensdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Het Centrum ligt op het landgoed Schothorst aan de Schothorsterlaan 21 te Amersfoort. De toegang is gratis.