Nieuws

Verzoek stichting Behoud de Eemvallei: ‘Koppel Natuurgebieden aan elkaar’

Dat de Eemerwaard in Eemdal-zuid en het gebied ten noorden daarvan in Eemdal-noord, beide liggend aan de Eem, de Natuurbestemming krijgen, is fantastisch. Maar de stichting heeft toch een zienswijze op dit plan bij de Baarnse gemeenteraad ingediend met het verzoek om deze gebieden d.m.v. Natuurbestemming aan elkaar te koppelen. Alleen zo zal de gewenste ecologische verbindingzone tussen beide gebieden ontstaan waardoor er een migratie van diersoorten tussen beide Natuurgebieden mogelijk wordt en blijft.

eemerwaard eemdal baarn

Daarvoor is het wenselijk dat de voormalige camping Bestevaer (foto) ook Natuurbestemming zal krijgen, evenals het sloottalud langs de ‘De Zure Maat’ die parallel aan de August Janssenweg loopt èn een groenstrook tussen het woonwagencentrum aan het Zuiderlicht en de roeivereniging.