Nieuws

Stichting naar de rechter

De stichting ‘Behoud de Eemvallei’ heeft beroep aangetekend bij de Rechtbank Utrecht. Zij is het oneens met het besluit van het college van B&W van Baarn om een geasfalteerde speelplaats aan te leggen in een prachtig natuurgebied. Het betreft het gebied van het Bestevaer-terrein aan de August Janssenweg te Baarn, een omgeving voor o.a. beschermde diersoorten. Zo’n locatie moet groen en behouden blijven, vindt de stichting. Ook omwonenden van de aangrenzende woonwijk –op een enkeling na- willen dat er geen asfalt komt.

Bij de Voorzieningenrechter heeft de stichting een ‘Voorlopige voorziening’ aangevraagd om de aanleg van de asfaltlaag in deze natuurlijke omgeving te blokkeren totdat de rechter zich over de zaak heeft gebogen en uitspraak heeft gedaan.

ondergroep terrein bestevear