Nieuws

Zes ooievaars verwelkomen fietstocht G&E in Eemvallei

Ruim 600 personen namen zondag 23 september deel aan een superzonnige fietstocht van De Gooi- en Eemlander. Deze ging door de bossen van de Lage Vuursche via Soestduinen naar het Soester- en Baarnse deel van de Eemvallei. Bij het Baarnse natuurgebied de Eemerwaard, stonden wij als stichting ‘Behoud de Eemvallei’ met een partytent/informatiestand klaar om de deelnemers op groene Eemvallei-frisdrank en een felgroene balpen te trakteren. Het was er urenlang een gezellige drukte van jewelste.

Een complete verrassing gebeurde rond 11.15 uur toen hoog in de lucht zes ooievaars boven de Eemerwaard rondcirkelden. Het gaf weer duidelijk aan hoe belangrijk dit natuurgebied is.

Enthousiast waren de fietsdeelnemers, waarvan sommigen zelfs van buiten de regio kwamen, over het mooie uitzicht in de Eemvallei. Nieuwe donateurs melden zich bij de stichting aan onder wie ’s middags een prijs, een overnachting voor 2 personen in het ‘Koos Vorrinkhuis’ te Lage Vuursche werd verloot. De winnaar was de heer H.E. Bakker uit Baarn.

Foto’s: met dank aan 112 Foto-Video / Mario Hoogerheijde.