Nieuws

Wetenschapper drs. Hofman onderzoekt Eemvallei

Allereerst wil het bestuur van de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ Matthijs Hofman van harte gelukwensen met het behalen van zijn doctorandusgraad in de sociaal-geografie. Matthijs studeerde aan de Universiteit van Utrecht af op de onderzoeksregio, de Eemvallei. De stichting is vooral hem, maar ook zijn begeleiders de professoren drs. J. Hauer en dr. K. Terlouw dan ook heel veel dank verschuldigd. Het onderzoek vond plaats op verzoek van de stichting maar Hofman benadrukt dat hij het wel op eigen titel heeft geschreven. Met het door hem geschreven onderzoek ‘Ruimtelijke ontwikkelingen in de Eemvallei. Versnippering van een eenheid?’ ligt er nu een wetenschappelijk document over de Eemvallei op tafel.

Het complete onderzoek (scriptie) is hier te downloaden.