Nieuws

Welkom op de 1e open dag van het Nationale Landschap

Zaterdag 17 juni van 10.00 – 17.00 uur bent u van harte welkom op de 1e open dag van het Nationale Landschap ‘Arkemheen-Eemland’. Verleden jaar werd dit gebied door het Rijk als het 20e Nationale Landschap aangewezen. Zo’n landschap heeft internationaal zeldzame en nationaal kernmerkende kwaliteiten op landschappelijk, cultuurhistorisch en natuurlijk gebied. Daar kunnen we dus met recht trots op zijn.

Veel agrarische- en biologische boerderijen openen die dag voor u wagenwijd hun deuren. U kunt er fietsend of per auto langs gaan of de theetuin in Eemnes bezoeken waar wandelroutes starten. Geiten kijken is ook amusant en dan gelijk maar even biologische kaas proeven, of gewoon een koe schilderen. Een boottochtje over de Eem met de Fietsboot is een aanrader en vergeet vooral niet de Eemlandhoeve in Bunschoten.

 

Geniet samen met de bewoners en ondernemers die trots zijn op hun Nationale Landschap ‘Arkemheen-Eemland’ van deze dag. U zult op allerlei plekken gastvrij ontvangen worden. Als u een wapperende vlag ‘Trots op het Nationale landschap Arkemheen-Eemland’ ziet, dan bent u op het goede adres beland. Voor meer info: www.arkemheen-eemland.nl.