Nieuws

B&W besluit: Geen Rondweg door landschappelijk Soest

Het plan voor de aanleg van een Rondweg door het Soester landschappelijk buitengebied (Eemvallei) is door burgemeester en wethouders van Soest voorgoed afgeblazen. Het is fantastisch dat de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ en de vereniging ‘Vrij Polderland’ door hun protesten richting overheid dit hebben weten te bereiken.

Rondweg door het Soester landschappelijk buitengebied

De provincie Utrecht, de gemeenten Amersfoort en Baarn zagen ook niets in het plan voor een Rondweg dat was bedacht door wethouder T. Middelkoop en zijn partij ‘Soest 2002’. Zij krijgen van de stichting ‘Behoud de Eemvallei’ de rode kaart omdat zij de natuur zoveel geweld hebben willen aandoen. Het schaamrood op hun politieke kaken zou hen daarom niet misstaan. Deze partij zou er verstandig aan doen hun politieke blunder te erkennen in plaats van maar te blijven krakelen dat de Rondweg nog niet van de baan is en dat er nog meer onderzoek zou moeten komen want dat zou wel eens de politieke doodsteek voor deze partij kunnen worden.