Nieuws

Boerderij Rocky Hoeve als eerste met agrotoeristisch informatiebord

Ter promotie van het platteland onthulde de Baarnse wethouder Wim Lieberwerth op boerderij Rocky Hoeve aan het Zuidereind 21 in Baarn, het eerste agrotoeristische informatiebord over deze boerderij en het platteland. De wethouder benadrukte in zijn speech dat de gemeente Baarn beslist oog heeft voor de landelijke omgeving en zuinig is op haar buitengebied. De reden voor de onthulling was een bijzondere. Het boerenechtpaar Ingeborg en Arno Huurdeman heeft namelijk het initiatief genomen om een nieuwe uitdaging, naast hun melkveehouderij, aan te gaan.

Ingeborg: “Het is allemaal hartstikke leuk. Gasten worden over ons boerenerf en door de prachtige tuin rondgeleid. Op de boerderij zie je o.a. lammetjes aan de fles, paarden en melkkoeien en kippen. Op dit moment loopt er een dartel veulentje rond. Men kan nu bij ons barbequen, boerenlunches gebruiken, vergaderingen en (bruiloft)feesten houden. Maar we serveren ook warme en koudebuffetten en zelfs Japans wokken behoort tot de mogelijkheden. Om het de kinderen nog meer naar de zin te maken zijn speeltoestellen, schommels, klimrek, glijbaan en een grote trampoline aanwezig.”

rocky hoeve baarn

Met twintig andere boerenbedrijven gaan de pioniers Ingeborg en Arno, als agrotoeristische werkgroep onder de paraplu van de natuur- en landschapsvereniging Ark & Eemlandschap zich sterk maken om het platteland in het nationale landschap Arkemheen-Eemland (Eemvallei) onder de aandacht van het publiek te brengen. Die andere bedrijven volgen met eigen toeristische plannen en de meeste gaan ook een informatiebord plaatsen. De stichting Behoud de Eemvallei wenst Rocky Hoeve en de andere boerenbedrijven, veel succes toe.

Rocky Hoeve: 035-5415737/ 035-5435992/ achuurdeman@tiscali.nl
www.eemlandrecreatie.nl.