Nieuws

Kom ook naar het mooiste Nationale Landschap van Nederland

Op zaterdag 21 en zondag 22 juni houden ondernemers en lokale organisaties al weer voor de derde keer de ‘Dagen van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland, nu met het thema ‘Passie voor de polder’.

Op 37 locaties organiseren zij allerlei activiteiten waarbij de leuke kanten van de polder in het Nationale Landschap ‘Arkemheen-Eemland’ in het middelpunt staan.

gemaal eennes

Er worden natuurexcursies, tentoonstellingen en verschillende optredens van visserskoren en boerendansers georganiseerd. Maar je kunt ook loungen in het stro of een workshop natuurfotografie doen of kijken naar demonstraties met een schaapskudde. Voor kinderen is er van alles te beleven, van een ‘spoedcursus polderwachter’ tot (kunst)koeien melken en er zijn ook speciale (kinder)fietstochten uitgezet.

De stichting Behoud de Eemvallei is zaterdag 21 juni bij het Eemnessergemaal (zie foto) in Eemnes aanwezig met een kraam met informatie, foto’s van de omgeving en maakt de Baarnse kunstschilder Zach een prachtig schilderij dat u kunt winnen door die dag donateur te worden. Ook kunt u als koe op de foto.

Het programma staat op Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland.