Nieuws

Publiek genietend van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland

In het weekend van 21 en 22 juni vonden de publieksdagen plaats van het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland (Eemvallei). De stichting ‘Behoud de Eemvallei’ stond de eerste dag met haar kraam bij het te bezichtigen Eemnesser gemaal en het prachtige sluisje in de Eemnesser polder waarlangs een fietsroute was uitgezet. Daar stonden ook IVN-Eemland, en kanovereniging Meander die demonstraties op het water gaf.

Deelnemende fietsers genoten van het prachtige landschap, bekend om zijn extreme openheid, slagenverkaveling en veenweidekarakter en maakten ondertussen kennis met de stichting. Op een beeldscherm flitsten informatief ruim 100 vogel- en landschapsfoto’s langs. Sommigen waagden het om als koe in een schilderijlijst op de foto te gaan terwijl een herder op steenworpafstand idyllisch met zijn schaapskudde over de dijk wandelde. De bezoekers aan onze kraam ontvingen een mooie balpen en de recente nieuwsbrief van de stichting.

De Baarnse amateur-kunstschilder Jan Vossenberg (Zach) zette met olieverf de Eemnesservaart met haar landschappelijke omgeving op schildersdoek dat ’s middags werd verloot onder de nieuwe donateurs die zich die dag aanmelden. De gelukkige winnaar kwam uit Amersfoort.

In het hele gebied waren tientallen activiteiten. Een korte Youtube filmimpressie daarvan is leuk om even te zien.