Nieuws

Ook in 2009 blijft onze waakzame blik op Eemvallei gericht

Steeds duidelijker blijkt dat de Eemvallei elke keer weer beschermd moet worden. De stichting Behoud de Eemvallei sprong in 2008 herhaaldelijk in de bres voor dit prachtige buitengebied vanwege dreigende aantastingen.

We zullen er eentje noemen. In Soest was er sprake van een dreigende aantasting om dwars door een ecologische natuurzone een superdruk fietspad aan te leggen. Het was gepland langs de Praamgracht waar de natuur juist met rust gelaten en beschermd dient te worden. Er broedden veel grutto’s, ijsvogeltjes scheren er over het water en waar zeldzame ringslangen langs de waterkant zich liggen op te warmen.

De stichting zal ook in 2009 alert blijven reageren om de Eemvallei van een ongeschonden toekomst te verzekeren.

Op zaterdag 20 juni 2009 zal de stichting op de dag van het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland (Eemvallei) haar gratis eboek over de Eemvallei op haar website plaatsen.

Maar u als bezoeker van onze website willen wij vooral hartelijk bedanken voor uw belangstelling. Het afgelopen jaar waren er weer meer bezoekers, ruim 56.000.