Nieuws

Plan autosnelweg door Eemvallei voorgoed afgeblazen!

De stichting Behoud de Eemvallei heeft haar strijd tegen de aanleg van een nieuwe autosnelweg door de Eemvallei in samenwerking met andere organisaties zoals de Natuur- en Milieufederatie Utrecht gewonnen. 

Mevrouw Drs. M. Lichtendahl, projectmanager planstudie knooppunt Hoevelaken, heeft de stichting op de hoogte gesteld van dit heuglijke feit.

Na de officiële inspraakreactie van de stichting en constante schriftelijke maar ook ludieke druk zoals het toesturen van foto’s van de Eemvallei aan de ministers Eurlings en Cramer, hebben er toe geleid dat het plan voor een nieuwe autosnelweg door de Eemvallei voorgoed is afgeblazen.

De nieuwe autosnelweg betrof de Variant-B, die vanaf de Rijksweg A1 (t.h.v. Shell benzinestation) om Hoogland-West heen naar de Bokkeduinen in Soest zou worden aangelegd met een aansluiting op de Rijksweg A28.

Lichtendahl: ‘Het plan is dat we nu gebruik gaan maken van de bestaande weg, de Bunschoterstraat in Hoogland om zo een aansluiting te maken tussen de Rijksweg A1 op de geplande weg door de Bokkeduinen in Soest. De Rijksweg A1 zal per rijbaan met één rijstrook worden verbreed. Op het knooppunt Hoevelaken komen fly-overs.’