Nieuws

Glasheldere kritiek van advocaat Weijzen van de stichting op het initiatief voor een golfbaan in Hoogland-West

Glasheldere kritiek van advocaat Weijzen van de stichting op het initiatief voor een golfbaan in Hoogland-West

Op 7 juli 2009 peilde het Amersfoortse college van burgemeester en wethouders in het gemeentehuis, de mening van de gemeenteraad met betrekking tot het initiatief voor een 9 holes golfbaan in Hoogland-West.

Gemeenteraadsleden kregen die avond het woord. Een geïrriteerd gemeenteraadslid verweet zelfs het college onvoldoende spreektijd te krijgen en vond dat alles maar werd afgeraffeld.

De initiatiefnemer voor de nieuwe golfbaan, de heer Schoenmaker van de Golfclub Soestduinen, was ook aanwezig. Hij zei dat de gemeente Amersfoort hem al enige tijd geleden de belofte voor de nieuwe golfbaan had gedaan. De stichting is daarentegen van mening dat zo’n voortijdige belofte tegen de geldende regels indruist.

Namens de stichting Behoud de Eemvallei die tegen het initiatief voor een golfbaan in de Eemvallei is, hield advocaat Frans Weijzen zijn betoog. Hij wond er geen doekjes om. Weijzen leidde zijn betoog in met “Ik heb heel wat dossiers gelezen als advocaat maar dit dossier verbaasde mij”. Zijn drie minuten durende betoog kunt u horen en zien in onderstaand filmpje. Ook andere insprekende organisaties betoogden daarna fel tegen het plan voor de golfbaan.