Nieuws

Het ‘Bestemmingsplan Buitenrand Eemnes 2012’ zonder McDonald’s

Maandag 24 februari 2014 kon de stichting Behoud de Eemvallei in het gemeentehuis Eemnes meemaken dat het bestemmingsplan-ei van gemeente Eemnes dan eindelijk werd gelegd.

De gemeenteraad van Eemnes stemde namelijk over het ‘Bestemmingsplan Buitenrand Eemnes 2012’. De overgrote meerderheid was voorstander en het plan werd derhalve goedgekeurd. Burgemeester Van Benthem verklaarde dat daarmee het plan officieel was vastgesteld.

Op de valreep had McDonald’s Nederland BV nog een poging gedaan om de gemeente Eemnes over te halen om voor de locatie Eemweg 74 van jachthaven ‘De Watermolen’ aan de Eem een nieuwe McDonald’s in het bestemmingsplan op te nemen. Maar de gemeenteraad ging daar vanwege zwaarwegende tegenargumenten niet mee akkoord. Deze tegenargumenten waren door de stichting en diverse andere partijen ingebracht.